23 εκατομμύρια ευρώ συγκέντρωσε η Upway με στόχο να κάνει την οικολογική κινητικότητα προσβάσιμη σε όλους

Η ηλεκτροκίνηση είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τάσεις σε όλη την Ευρώπη. Από τους Σκανδιναβούς έως τη Μεσόγειο, όλο και περισσότεροι από εμάς ζουμάρουμε τώρα σε φιλικές προς το περιβάλλον, ηλεκτρικές μορφές μεταφοράς, τα ποδήλατα και τα σκούτερ είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς και προσβάσιμες επιλογές.

 

Με στόχο να φέρει την επανάσταση της μετακίνησης σε όλους, η Upway με έδρα το Παρίσι λειτουργεί μια πλατφόρμα για την αγορά μεταχειρισμένων, την επισκευή και τη μεταπώληση ηλεκτρικών ποδηλάτων. Η startup, που ιδρύθηκε το 2021, μόλις ετοίμασε την αποστολή της για να γίνει ο κορυφαίος πάροχος στην Ευρώπη με νέα αύξηση κεφαλαίου άνω των 23 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Επικεφαλής της χρηματοδότησης ήταν η Exor Seeds και η Sequoia Capital με τη συμμετοχή της Origins καθώς και των υφιστάμενων επενδυτών Global Founders Capital και βασικών επιχειρηματικών αγγέλων στον τομέα της κινητικότητας όπως ο Henri Moissinac, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής των Dott και Moving Capital. Είχε προηγηθεί αύξηση 5 εκατομμυρίων ευρώ τον Νοέμβριο του 2021.

 

Ο Toussaint Wattinne, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Upway αναφέρει πως: «Στηρίζοντας την Upway, οι επενδυτές μας επιβεβαιώνουν ότι το μέλλον της κινητικότητας είναι ηλεκτρικό, βιώσιμο και προσιτό. Αποδεικνύει ότι η προσφορά μας ανταποκρίνεται σε μια ολοένα και πιο ισχυρή ζήτηση από τους καταναλωτές που θέλουν να ταξιδέψουν με χαμηλότερο κόστος, περιορίζοντας ταυτόχρονα το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα. Η αποστολή της Upway είναι να επιταχύνει την υιοθέτηση της ηλεκτρικής κινητικότητας σε μια εποχή μαζικής ευαισθητοποίησης για περιβαλλοντικά ζητήματα».

 

Η ανακαινισμένη αγορά ηλεκτρικής κινητικότητας βρίσκεται σε άνοδο, ενισχυμένη από την επέκταση των ποδηλατοδρόμων, τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις πόλεις, την αυξημένη πίεση στα ηλεκτρονικά απόβλητα και την άνθηση της κυκλικής οικονομίας. Η αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων κατέγραψε αύξηση 28% το 2021 στη Γαλλία, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 60% των εσόδων από πωλήσεις στη συνολική αγορά ποδηλάτων (1,3 δισεκατομμύρια ευρώ).

 

Η παριζιάνικη startup είναι η πρωτοποριακή πλατφόρμα της Ευρώπης αφιερωμένη στην επισκευή και μεταπώληση ηλεκτρικών ποδηλάτων. Η εταιρεία συμβάλλει στη δημιουργία ενός νέου οικολογικού τρόπου ταξιδιού σε όλη την Ευρώπη, παρόλο που προσφέρει ηλεκτρικά ποδήλατα από επώνυμες εταιρίες, ανακαινισμένα στη Γαλλία από επαγγελματίες μηχανικούς σε 20 διαφορετικά σημεία ελέγχου, πωλούνται έως και 60% φθηνότερα από τα ποδήλατα από πρώτο χέρι και παραδίδονται σε σπίτι του πελάτη σε λίγες μόνο μέρες και καλύπτεται από εγγύηση ενός έτους.

 

Από την αρχή του έτους, η Upway αύξησε τις πωλήσεις της σε ηλεκτρικά ποδήλατα κατά 600%, διπλασίασε το μέγεθος της ομάδας της και ξεκίνησε την ευρωπαϊκή επέκτασή της με την κυκλοφορία στο Βέλγιο τον Μάρτιο. Ωστόσο, μόλις ξεκινούν και, με αυτό το νέο σχέδιο χρηματοδότησης να ξεκινήσει στη Γερμανία, την Ολλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του 2022.

 

Ο Blaise Matuidi, συνιδρυτής του Origins Fund, δήλωσε: «Η επένδυση στην Upway ήταν μια προφανής επιλογή – η βιώσιμη κινητικότητα έχει γίνει προτεραιότητα. Το να το κάνουμε προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους συμβάλλει στην προώθηση της σωματικής δραστηριότητας και στη διατήρηση του περιβάλλοντος μας. Η υποστήριξη της Upway στην παγκόσμια επέκτασή τους έχει ιδιαίτερη σημασία για τους αθλητές της Origins».

Exit mobile version