3 πράγματα που θα έπρεπε να έχουν μάθει οι ιδρυτές startup από την πανδημία

Xάρη στα εμβόλια, υπάρχει μια γενική αίσθηση σε πολλές χώρες ότι τα χειρότερα της πανδημίας είναι πίσω μας και ότι τα πράγματα είναι πολύ κοντά στο φυσιολογικό. Μπορούμε επιτέλους να αρχίσουμε να βλέπουμε πώς μπορεί να είναι ο κόσμος σε περιόδους μετά την πανδημία.

 

Για πολλούς ιδρυτές startup, η περίοδος της πανδημίας ήταν δύσκολη για να πλοηγηθούν. Η οικονομία ήταν περίεργη, προκαλούσε νέα κοινωνική δυναμική και η άνευ προηγουμένου φύση της κατάστασης σήμαινε ότι κανένα από τα συνηθισμένα εργαλεία στην εργαλειοθήκη δεν φαινόταν επαρκές ή χρήσιμο. Έπρεπε να αυτοσχεδιάζουν και να εμπιστεύονται το ένστικτό τους. Τι επιφυλάσσει ο κόσμος μετά την πανδημία για τους ιδρυτές startup στον κλάδο της τεχνολογίας; Και θα έπρεπε να έχουν μάθει από όλα αυτά;

 

  1. Επιμείνετε στο σταθερό μονοπάτι

Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, βιώσαμε μια οικονομική άνθηση, μια γρήγορη ύφεση, μετά μια άλλη έκρηξη και τώρα βιώνουμε πληθωρισμό ενώ αυξάνονται τα επιτόκια και πιθανώς μια νέα ύφεση βρίσκεται προ των πυλών. Αυτός ο νέος κύκλος της αγοράς με υψηλότερα επιτόκια απαιτεί από τους ιδρυτές να προσαρμόσουν τις προσδοκίες τους και να είναι πιο πειθαρχημένοι. Αλλά η πανδημία μάς έδωσε ένα μάθημα που πρέπει να θυμόμαστε: Επιμείνετε στο σταθερό μονοπάτι. Μην πανικοβάλλεστε. Βρείτε τη μέση του δρόμου. Εστιάστε στα οικονομικά της βασικής σας μονάδας, γίνετε λίγο πιο πειθαρχημένοι και βρείτε την ισορροπία μεταξύ ρεαλισμού και φιλοδοξίας στη στρατηγική σας.

 

  1. Το μέλλον της εργασίας δεν είναι πλέον τόσο φουτουριστικό

Η πανδημία ανάγκασε όλους να αναπτύξουν νέους τρόπους εργασίας. Οι κοινωνίες μας έγιναν πιο ψηφιοποιημένες, η υιοθέτηση λογισμικού επιταχύνθηκε και έπρεπε να εργαζόμαστε από το σπίτι. Δεκαετίες καινοτομίας προωθήθηκαν μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Τώρα, σιγά σιγά τα πράγματα προσαρμόζονται ξανά. Κάποιοι επιστρέφουν στο γραφείο, άλλοι όχι. Κάποιοι επιστρέφουν στις παλιές ροές εργασίας, άλλοι όχι. Βλέπουμε ότι το μέλλον της εργασίας δεν είναι πλέον φουτουριστικό. Είναι το παρόν και είναι αληθινό. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να σκεφτείτε το μέλλον της εργασίας. Τι ήταν πολύ φουτουριστικό και τι λειτούργησε καλά; Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να υιοθετήσουμε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση στον τρόπο που εργαζόμαστε.

 

  1. Η ψυχική υγεία είναι εδώ για να μείνει

Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Η πανδημία επηρέασε την ψυχική υγεία των ανθρώπων, η οποία δημιούργησε το έδαφος για μια νέα πολιτιστική στάση. Χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα, λίγο λιγότερο άγχος και εξάντληση και λίγη περισσότερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Αυτό αναγκάζει τους ιδρυτές να επικεντρωθούν στην ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας, να προσαρμόσουν τις δομές κινήτρων και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν αποκτάς παραγωγικούς υπαλλήλους με την υπερβολική εργασία τους. Η πανδημία έδειξε σε πολλούς ανθρώπους ότι η δουλειά θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Για να κερδίσουν μετά την πανδημία, οι ιδρυτές πρέπει να αποδεχθούν αυτή την πραγματικότητα και να αναπτύξουν έναν χώρο εργασίας που δεν υπονομεύει την ψυχική υγεία των εργαζομένων τους.

 

Υπάρχει χώρος για ένα νέο είδος ρεαλισμού. Περάσαμε μερικά απρόβλεπτα και περίεργα χρόνια. Μας έχουν δείξει ότι το να συμπεριφέρεσαι παράξενα δεν βοηθάει. Αντίθετα, ήρθε η ώρα να υιοθετήσετε μια ρεαλιστική προσέγγιση και να παραμείνετε ψύχραιμοι.

 

Εμπιστευτείτε τη στρατηγική σας. Μην υιοθετήσετε απλά το επόμενο hype. Ποντάρετε στα πράγματα στα οποία πιστεύετε αληθινά. Κάντε αυτό που ξέρετε, κάντε το καλά και ενεργήστε ορθολογικά. Αυτό είναι το κλειδί για τη νίκη μετά την πανδημία. Επιμείνετε στη σταθερή πορεία, υιοθετήστε μια ρεαλιστική άποψη για το μέλλον της εργασίας και φροντίστε τους ανθρώπους γύρω σας.

Exit mobile version