H StarkWare αύξησε την αξία της σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια με 100 εκατομμύρια δολάρια στον γύρο D

Η StarkWare, η οποία αναπτύσσει λύσεις επεκτασιμότητας και απορρήτου για την τεχνολογία blockchain, έχει συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία με έδρα τη Νετάνια συγκέντρωσε 50 εκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Νοέμβριο, που σημαίνει ότι έχει τετραπλασιάσει την αποτίμησή της σε έξι μήνες χάρη στη νέα επένδυση της Greenoaks Capital and Coatue. Tον γύρο C ηγήθηκε η Sequoia Capital και περιλάμβανε επίσης τους Founders Fund, Paradigm, Three Arrows και Alameda Research. Μεταξύ των αξιοσημείωτων μετόχων της εταιρείας είναι ο Vitalik Buterin, συνιδρυτής της Ethereum.

 

Η StarkWare ιδρύθηκε το 2018 από τους Uri Kolodny (CEO), Eli Ben-Sasson (Πρόεδρος), Michael Riabzev (Chief Architect) και Alessandro Chiesa (Chief Scientist). Η εταιρεία στοχεύει να χρησιμοποιήσει απόδειξη μηδενικής γνώσης για να λύσει τα εγγενή προβλήματα των blockchains. Η εταιρεία απασχολεί μόλις 80 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται εκτός γραφείου της Νετάνια.

 

Η StarkWare έχει καθιερώσει μια νέα εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο υπολογισμού που βασίζεται σε blockchain, η οποία χρησιμοποιείται από ορισμένες από τις κορυφαίες πλατφόρμες και εφαρμογές σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα την πλατφόρμα StarkNet, η οποία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει εφαρμογές blockchain χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του StarkWare.

 

«Οι αγορές βρίσκονται σε πτωτική πορεία, ιδιαίτερα ο κόσμος του blockchain, ο οποίος ήταν φουσκωμένος. Ωστόσο, τώρα υπάρχει η αίσθηση ότι υπήρξε υπερβολική αντίδραση προς την αντίθετη κατεύθυνση», δήλωσε ο CEO Kolodny στο Calcalist. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτός ο κόσμος παρέχει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για επιχειρήσεις και ιδιώτες που μας επιτρέπουν να μειώσουμε την εμπιστοσύνη που απαιτείται στο τρέχον σύστημα. Μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατή η διεξαγωγή μεγάλων συναλλαγών στο δίκτυο Ethereum. Η κατανόηση ότι το δίκτυό μας επιτρέπει απεριόριστες συναλλαγές είναι ο λόγος της επένδυσης».

 

Η StarkWare έχει αναπτύξει τα STARKs, μια κατηγορία μαθηματικών συστημάτων που αναπτύχθηκε από τον συνιδρυτή και Πρόεδρο της εταιρείας Eli Ben-Sasson και άλλους επιστήμονες υπολογιστών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πολύ πιο αποτελεσματική χρήση του blockchain. Μειώνει τις χρεώσεις μειώνοντας τον όγκο των πληροφοριών που γράφονται στο blockchain. Επιταχύνει τις συναλλαγές μειώνοντας τη βαριά συμφόρηση του blockchain. Και παρέχει έναν τρόπο για το blockchain να κλιμακώνεται χωρίς καμία μείωση του αρχικού του οράματος – τα μαθηματικά διασφαλίζουν ότι παραμένει ένα δίκτυο που λειτουργεί με απόλυτη ακεραιότητα.

 

Ο Kolodny σημείωσε ότι δεν είναι μόνο οι επενδυτές που ενθουσιάζονται από την εταιρεία. «Η πρώτη έκδοση του προϊόντος μας κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο και έχουμε δει δεκάδες χιλιάδες λήψεις από προγραμματιστές και πολλά παιχνίδια και οικονομικές εφαρμογές σε ένα ευρύ φάσμα τομέων να δημιουργούνται στην πλατφόρμα μας».

 

«Έχουμε πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων και είμαστε κερδοφόροι», κατέληξε ο Kolodny. «Η πλατφόρμα μας έχει χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό 150 εκατομμυρίων συναλλαγών στο Ethereum, πολύ περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη λύση κλιμάκωσης στην αγορά».

Exit mobile version