Η Trimble εξαγοράζει την Transporean σε συμφωνία 1,88 δισ. ευρώ

Σηματοδοτώντας την τέταρτη πώληση του έτους, η Hg Capital συμφώνησε να παραδώσει τα ηνία της Transporean στον ανταγωνιστή Trimble με έδρα τις ΗΠΑ σε μια συμφωνία αξίας 1,88 δισ. ευρώ

Η γερμανική πλατφόρμα εφοδιαστικής αλυσίδας που βασίζεται σε cloud Transporean εξαγοράστηκε από τον ανταγωνιστή Trimble σε μια συναλλαγή που παρέχει στην πρώτη εταιρική αξία 1,88 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2023, υπό τους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Η Transporeon με έδρα το Ulm της Γερμανίας δραστηριοποιείται από το 2000 και παρέχει μια πλατφόρμα διαχείρισης logistics και μεταφορών που βασίζεται στο cloud, που επιτρέπει την αυτοματοποίηση, τις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και τη συνεργασία για, σύμφωνα με την εταιρεία, ετήσιο φορτίο 48 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η πλατφόρμα SaaS της εταιρείας παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει προσφορά, αποστολή, προγραμματισμό, πραγματική παρακολούθηση και υπηρεσίες επικοινωνίας μεταξύ των περίπου 1.400 επιχειρήσεων που επιθυμούν να μεταφέρουν φορτία σε περίπου 145.000 μεταφορείς.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Hg Capital το 2019 και έκτοτε βοήθησε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της Tranporeon μέσω της ισχυρής ανάπτυξης και της συνεχούς επέκτασης των περιθωρίων κέρδους.

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν επιταχύνει σημαντικά την Transporeon στην αποστολή μας να συγχρονίσουμε τις μεταφορές με τον κόσμο. Η καινοτομία στα προϊόντα μας και η επέκταση της επιχείρησης σημαίνουν ότι έχουμε δημιουργήσει μια αξιοσημείωτη πλατφόρμα σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα, με λύσεις που έχουν μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Transporen, Stephan Sieber. «Αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την τεχνογνωσία λογισμικού που παρείχε η Hg. Η ομάδα διαχείρισης ευχαριστεί όλους τους Hg και Transporeon που εργάστηκαν σκληρά μαζί για να μας φέρουν σε αυτή την πολύ πλεονεκτική θέση».

 

Exit mobile version