Harrison Street: Νέο residential venture στην Ευρώπη

Σε joint venture προχώρησαν Harrison Street και Cortland Partners στοχεύοντας στον ευρωπαϊκό τομέα του built-to-rent (BTR) και στην κεφαλαιοποίηση της σημερινής τάσης του remote working.

Η πρώτη κατασκευή στη συνεργασία τους είναι ένα ακίνητο 367 διαμερισμάτων στο Watford του Hertfordshire στην Αγγλία. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε με τη χρηματοδότηση της Homes England και της AIG Asset Management. Το πρώτο μέρος του ακινήτου – γνωστό ως Cortland Cassiobury – είναι ήδη υπό κατασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο 2021. Οι υπόλοιπες μονάδες θα παραδοθούν μέχρι τον Μάρτιο 2023.

Καμία από τις δύο εταιρίες δεν δέχθηκε να σχολιάσει το μέγεθος των equity investments τους στην ανάπτυξη του ακινήτου.

Μαζί, η Harrison Street και η Cortland έχουν αναγνωρίσει έναν αγωγό από BTR projects σε ολόκληρη την Βρετανία και την Ιρλανδία, ο οποίος αναπαριστά μία συνολική αξία ανάπτυξης (GDV) σχεδόν €826 εκατομμυρίων. “Περιμένουμε να επενδύσουμε ακόμα περισσότερα σε αυτό το joint venture και έχουμε αρκετές συμφωνίες υπό συζήτηση,” δήλωσε ο Διευθυντής Διεθνών Επιχειρήσεων της Harrison Street, Robert Mathias. “Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλείσουμε και άλλες συμφωνίες μέσα στο έτος.”

Ο ίδιος επεσήμανε ότι σκοπεύουν να επεκταθούν και σε άλλες αγορές της Ευρώπης, καθώς και ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών ωφελείται από το περιβάλλον του remote working που επέφερε ο κορωνοϊός. “Με το ξέσπασμα του κορωνοϊού, η ποιότητα των κατοικιών έχει μπει στο επίκεντρο. Αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα σπίτια τους ως κύριο χώρο εργασίας.”

Η Harrison Street έχει επενδύσει σε πέντε BTR assets με συνολικό GDV στα €856 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένου του joint venture που έκανε το 2018 με την Apache Capital Partners για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών projects στην Αγγλία και στη Σκωτία.

Exit mobile version