Η Birdie «σήκωσε» 28,4 εκατομμύρια ευρώ για να προωθήσει μια πιο εξατομικευμένη φροντίδα στο σπίτι για τους ηλικιωμένους

Εν μέσω κρίσης στον τομέα της κατ’ οίκον φροντίδας, η νεοσύστατη εταιρεία Birdie με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να μειώσει το βάρος των επαγγελματιών φροντίδας, ενώ παράλληλα παρέχει στους ηλικιωμένους την πρόσβαση στη φροντίδα και την υποστήριξη που χρειάζονται από την άνεση του σπιτιού τους. Είναι μια πολύ αναγκαία προσπάθεια που έχει θετικό αντίκτυπο στη ζωή τόσο της παλαιότερης γενιάς όσο και των φροντιστών. Mόνο στην Αγγλία, περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν βοήθεια καθώς οι επαγγελματίες φροντιστές εγκαταλείπουν μαζικά τον ρόλο λόγω απωλειών στους μισθούς.

 

Η νεοσύστατη εταιρεία μόλις εξασφάλισε επιπλέον 24,8 εκατομμύρια ευρώ στην αποστολή της να επανεφεύρει την οικιακή υγειονομική περίθαλψη μέσω τεχνολογίας, με τη Sofina να ηγείται του γύρου μαζί με την OMERS Ventures αλλά και επενδύσεις που προέρχονται από την Index Ventures.

 

Η Birdie, που ιδρύθηκε το 2017, λειτουργεί με το ήθος ότι η μεγαλύτερη γενιά πρέπει να έχει ζωντανή και ευτυχισμένη ζωή καθώς γερνάει στην άνεση του σπιτιού της. Αυτό όχι μόνο είναι αναμφίβολα καλύτερο για την ψυχική τους υγεία, αλλά μειώνει και την πίεση στις οικογένειες και στο ήδη εξασθενημένο σύστημα νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά με την επένδυση, ο Max Parmentier, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Birdie, δήλωσε: «Το όραμά μας ήταν πάντα να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου ο καθένας θα μπορεί να γερνάει με αυτοπεποίθηση στο σπίτι. Σε πέντε χρόνια, γίναμε το λειτουργικό σύστημα για τους παρόχους φροντίδας, δημιουργώντας το μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων κατ’ οίκον υγειονομικής περίθαλψης για ηλικιωμένους στην Ευρώπη. Με εκατομμύρια σημεία κλινικών δεδομένων που συλλέγονται κάθε μήνα, σχεδιάζουμε να αντλήσουμε εξατομικευμένες και προγνωστικές πληροφορίες για να ενεργοποιήσουμε ένα μοντέλο παροχής υγειονομικής περίθαλψης με βάση την αξία. Αυτή η τελευταία επένδυση, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από τον τελευταίο γύρο, δεν είναι μόνο μια επικύρωση της αναπτυξιακής τροχιάς της Birdie, αλλά και μια επαλήθευση του κοινωνικού μας αντίκτυπου».

 

Η healthtech περιλαμβάνει μια πλατφόρμα all-in-one που υποστηρίζει εκατομμύρια επισκέψεις φροντίδας κάθε μήνα. Εξοπλίζει τους παρόχους φροντίδας με τα εργαλεία που χρειάζονται για την παροχή καλύτερης ποιότητας φροντίδας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στις περισσότερες καθημερινές λειτουργίες. Από τον προγραμματισμό επισκέψεων, τη δημιουργία σχεδίων φροντίδας, την προετοιμασία εκθέσεων ελέγχου και την τιμολόγηση έως τη διαχείριση της φροντίδας πλήρους υπηρεσίας, η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να παρέχουν φροντίδα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Μειώνει περαιτέρω τον χρόνο που αφιερώνεται σε μη κρίσιμους διαχειριστές και απαλλάσσει τους αγχωμένους εργαζόμενους από κάποια γραφειοκρατία.

 

Με αύξηση 91% στον αριθμό των ατόμων που περιμένουν να λάβουν περίθαλψη σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, η Birdie μεταμορφώνει ριζικά το σύστημα φροντίδας, βοηθώντας τις κοινότητες φροντίδας να εντοπίσουν πρώιμα σημεία παρέμβασης. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, η startup αναφέρει αύξηση της ζήτησης κατά 200%, καθώς οι πάροχοι περίθαλψης δέχθηκαν τεράστια πίεση να εκτελέσουν μια αποτελεσματική επιχείρηση φροντίδας με περιορισμούς προσωπικού.

 

Η πλατφόρμα υποστηρίζει 35.000 ηλικιωμένους και 8.000 μέλη των οικογενειών τους  που έχουν πλέον πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αυτή η χρηματοδότηση θα σημαίνει ότι ακόμη περισσότεροι αποδέκτες φροντίδας και μέλη οικογενειών μπορούν να έχουν περισσότερη ηρεμία για τη φροντίδα που θα λάβουν. Σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της φροντίδας μπορούν να επιστρέψουν στο να κάνουν αυτό που τους αρέσει πραγματικά – να παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη. Αυτή η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη της διεθνούς επέκτασης, επηρεάζοντας εκατομμύρια ζωές.

 

Exit mobile version