Saturday, May 17, 2025
Insider's IQ
NEWSLETTER
No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Insider's IQ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
Insider's IQ
No Result
View All Result

Η Talk360 συγκέντρωσε επιπλέον 3 εκατ. ευρώ για την επίτευξη καλύτερης παγκόσμιας συνδεσιμότητας

in HIGHLIGHTS, SLIDER, STARTUPS, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
0
Η Talk360 συγκέντρωσε επιπλέον 3 εκατ. ευρώ για την επίτευξη καλύτερης παγκόσμιας συνδεσιμότητας

Η Talk360 χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να συνδέσει κοινότητες σε όλο τον κόσμο, βοηθώντας τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες τηλεφωνικές υπηρεσίες που μπορούν να αντιμετωπίσουν κρίσιμες κοινωνικές προκλήσεις σε υποβαθμισμένες κοινότητες. Η νεοφυής επιχείρηση μόλις επέκτεινε τον αρχικό της γύρο σε 7 εκατ. ευρώ, αφού εξασφάλισε νέες επενδύσεις.

 

Ενώ ζούμε σε έναν όλο και πιο υπερ-συνδεδεμένο κόσμο, η δυνατότητα να συνδεόμαστε ψηφιακά ή μέσω τηλεφώνου με ανθρώπους και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο είναι γενικά αποδεκτή ως θεμελιώδες μέρος της κοινωνίας. Ωστόσο, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – απλά δεν είναι έτσι.

 

Αναφέρεται ότι πάνω από το 41% του κόσμου δεν έχει αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο – κυρίως πλήττοντας τις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. Η εταιρεία Talk360 θέλει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, συνδέοντας κοινότητες και γεφυρώνοντας αποστάσεις για να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

 

Η νεοσύστατη επιχείρηση μόλις εξασφάλισε νέα επένδυση για να επεκτείνει τον γύρο εκκίνησης και να ενισχύσει τα σχέδια επέκτασης.

 

Ανακοινώνοντας μια νέα αύξηση κατά 3 εκατομμύρια ευρώ, η νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Άμστερνταμ έχει πλέον επεκτείνει τον seed round της στα 7 εκατομμύρια ευρώ (τα αρχικά 4 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλίστηκαν στις αρχές του καλοκαιριού).

 

Τα νέα κεφάλαια προέρχονται από νέα VCs που περιλαμβάνουν τις Kalon Venture Partners, E4E Africa, Allan Gray E2 Ventures (AGEV), Endeavor και HAVAÍC, καθώς και από επενδυτές-αγγέλους με τη μορφή των ιδρυτών της TymeBank, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νεο-τράπεζες της Αφρικής.

 

Η Talk360, που ιδρύθηκε το 2016 από τους Hans Osnabrugge, Dean Hiine και Jorne Schamp, λειτουργεί με την πεποίθηση ότι όλοι στον κόσμο θα πρέπει να μπορούν να συνδέονται με τους φίλους και τις οικογένειές τους και τις διεθνείς υπηρεσίες, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ή πού ζει. Έτσι, οι ιδρυτές, στο πλαίσιο της αποστολής τους με γνώμονα το σκοπό τους, ανέπτυξαν μια τοπική, εύχρηστη υπηρεσία συνδεσιμότητας.

 

Το Talk360 προσφέρει μια εφαρμογή διεθνών φωνητικών κλήσεων που επιτρέπει προσιτές και αξιόπιστες διεθνείς κλήσεις προς οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο χωρίς σύνδεση στον κόσμο. Καθώς ο παραλήπτης της κλήσης δεν χρειάζεται διαδίκτυο, την εφαρμογή Talk360 ή smartphone, η λύση αυτή κατάφερε να συνδέσει 2 εκατομμύρια ανθρώπους το 2021, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονταν ή αν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Δεδομένου ότι το 41% της παγκόσμιας κοινότητας δεν έχει αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο, πρόκειται σίγουρα για ένα επίκαιρο ζήτημα στον ψηφιακό μας κόσμο που βασίζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό στη σύνδεση. Αυτό πλήττει ιδιαίτερα τις υποεξυπηρετούμενες κοινότητες στην Αφρική, και σε αυτό το σημείο το Talk360 στοχεύει να κάνει τη μεγάλη διαφορά.

 

Οι καινοτόμοι με γνώμονα τον σκοπό προσφέρουν τη δυνατότητα κλήσης οποιουδήποτε online ή offline αριθμού, αλλά το κάνουν επίσης υποστηρίζοντας ποικίλες και ποικιλόμορφες μεθόδους πληρωμής. Οι υποεξυπηρετούμενες κοινότητες όχι μόνο δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στη σύνδεση στο διαδίκτυο, αλλά η κουλτούρα των πληρωμών τείνει να είναι ποικίλη χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρονικές τραπεζικές και πιστωτικές κάρτες. Ως εκ τούτου, το Talk360 υποστηρίζει πάνω από 60 υποστηριζόμενα συστήματα πληρωμών, 40 νομίσματα και 1,25 εκατομμύρια σημεία πώλησης μετρητών σε αναδυόμενες χώρες.

 

Λειτουργώντας στις Κάτω Χώρες, τη Νότια Αφρική και την Ινδία, η νεοσύστατη εταιρεία θα χρησιμοποιήσει αυτή τη χρηματοδότηση εκκίνησης για να συνεχίσει να αναπτύσσεται, επιταχύνοντας την αποστολή της να γεφυρώσει αποστάσεις και να ενισχύσει κοινότητες μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και συνδεσιμότητας.

 

Η νέα αυτή επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την έναρξη λειτουργίας μιας παναφρικανικής πλατφόρμας πληρωμών, με βασικούς κόμβους το Γιοχάνεσμπουργκ και το Άμστερνταμ να προσλαμβάνουν επίσης νέα μέλη του προσωπικού.

 

Οι ιδρυτές Osnabrugge και Schamp προβλέπουν ότι η ανάπτυξη της Talk360 θα προωθηθεί με τη νέα πλατφόρμα πληρωμών, εκδημοκρατίζοντας περαιτέρω την πρόσβαση σε υπερτοπικές επιλογές συνδεσιμότητας.

ShareTweetShare

FOLLOW INSIDER'S IQ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες για το 2021

    Οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες για το 2021

    819 shares
    Share 328 Tweet 205
  • Ψηφιακοί φοροφυγάδες: Πώς η ΑΑΔΕ έστησε το ελεγκτικό «σαφάρι» στα social media

    4 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Η πλατφόρμα προμηθειών χονδρικής Qogita βγαίνει από τη μυστικότητα με 80 εκατ. ευρώ Series B

    47 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Στη γερμανική αγορά έκανε είσοδο η Viva Wallet

    16 shares
    Share 6 Tweet 4
  • PwC: Το αυξημένο κόστος ζωής και η μεγάλη αβεβαιότητα πιέζουν τους εργαζόμενους παγκοσμίως

    3 shares
    Share 1 Tweet 1
To insidersiq.gr είναι πηγή επιχειρηματικής και επενδυτικής αρθρογραφίας και ειδήσεων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ένα εργαλείο ανάπτυξης, ενημέρωσης και στρατηγικής για όσους το χρησιμοποιούν.

Follow us

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΑ

Η σουηδική νεοφυής επιχείρηση Exeger εξασφαλίζει δάνειο 35 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τις αυτοφορτιζόμενες κυψέλες Powerfoyle

Η σουηδική νεοφυής επιχείρηση Exeger εξασφαλίζει δάνειο 35 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για τις αυτοφορτιζόμενες κυψέλες Powerfoyle

December 19, 2023
Eurostat: Μεγαλύτερη τελικά η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

Eurostat: Μεγαλύτερη τελικά η πτώση του πληθωρισμού στην Ελλάδα – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

December 19, 2023
Βonus 10 εκατ. ευρώ στους μετόχους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Βonus 10 εκατ. ευρώ στους μετόχους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

December 19, 2023
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Αθηναίων – Στα 180,55 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα του 2024

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Αθηναίων – Στα 180,55 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα του 2024

December 19, 2023
Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μουδιάζει τις αγορές – Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο – Δίνει «σήμα» το πετρέλαιο

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μουδιάζει τις αγορές – Φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο – Δίνει «σήμα» το πετρέλαιο

December 19, 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΗΝΑ

  • Η πλατφόρμα προμηθειών χονδρικής Qogita βγαίνει από τη μυστικότητα με 80 εκατ. ευρώ Series B

    Η πλατφόρμα προμηθειών χονδρικής Qogita βγαίνει από τη μυστικότητα με 80 εκατ. ευρώ Series B

    47 shares
    Share 19 Tweet 12
  • IPO: Τι είναι και πώς επενδύω σε μία;

    422 shares
    Share 169 Tweet 106
  • Αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά: Η Scalapay φέρνει την επανάσταση στις πληρωμές

    150 shares
    Share 60 Tweet 38
  • Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανέβασε στο 16% τα επιτόκια

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

Το Insider's IQ χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).
ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ