Η ZeroNorth συγκέντρωσε περισσότερα από 49,6 εκ. ευρώ με στόχο ένα πιο πράσινο παγκόσμιο εμπόριο

Η ZeroNorth με έδρα την Κοπεγχάγη ανακοίνωσε τη συγκέντρωση κεφαλαίου άνω των 49,6 εκατομμυρίων ευρώ για την πλατφόρμα της που βοηθά τη ναυτιλιακή βιομηχανία να γίνει πράσινη. Ο γύρος B πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της PSG Equity ενώ υφιστάμενοι επενδυτές της ZeroNorth, A.P. Moller Holding και Cargill, συμμετείχαν επίσης στον γύρο.

 

Η startup από τη Δανία, που ιδρύθηκε το 2020, έχει ως αποστολή να δημιουργήσει ένα πιο πράσινο παγκόσμιο εμπόριο μέσω της τεχνολογίας. Η πλατφόρμα της ZeroNorth παρέχει μια σειρά λύσεων λογισμικού που βοηθούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία να μειώσει τις εκπομπές και τον αντίκτυπό της στο κλίμα, διατηρώντας παράλληλα την εμπορική απόδοση.

 

Παράλληλα με την τεχνολογία αιχμής, η προσέγγιση της ZeroNorth βασίζεται στην ανθρώπινη τεχνογνωσία. Η ομάδα μετεωρολόγων, πλοίαρχων, ναυτικών, χειριστών πλοίων και ειδικών στη δρομολόγηση συνδυάζουν την εμπειρία τους με προηγμένους αλγόριθμους για να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα όσο και για την επιχειρηματική επιτυχία.

 

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ZeroNorth τα επόμενα χρόνια, επιτρέποντάς της να συνεχίσει να επενδύει στην καινοτομία προϊόντων, να επεκτείνει την ομάδα και να προσθέσει δεδομένα, προϊόντα και υπηρεσίες στην πλατφόρμα. Η επένδυση θα βοηθήσει επίσης τη ZeroNorth να συνεχίσει να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση του παγκόσμιου εμπορίου μειώνοντας τις εκπομπές CO2 στη ναυτιλία στο άμεσο μέλλον, εμβαθύνοντας τις γνώσεις που δημιουργούνται από την πλατφόρμα της, συνδέοντας περισσότερους παίκτες σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και μετατρέποντας τα δεδομένα σε ενέργειες που μπορούν να στηρίξουν τη λήψη αποφάσεων με γνώμονα την αξία. Ως απόδειξη αυτού του αντίκτυπου, η ZeroNorth πρόκειται να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μετρικούς τόνους το 2022, από 218.000 τόνους το 2021.

 

Ο Søren Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος της ZeroNorth, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την PSG Equity ως νέο επενδυτή στη ZeroNorth. Έχουμε φιλόδοξους στόχους και η PSG Equity μοιράζεται το όραμά μας να επιτρέψουμε την αλλαγή ευρείας κλίμακας στον τρόπο λειτουργίας του κλάδου μας».

 

Ο Edward Hughes, Διευθύνων Σύμβουλος της PSG Equity, πρόσθεσε: «Η ZeroNorth κατάφερε να επιτύχει εντυπωσιακή ανάπτυξη στο σύντομο χρονικό διάστημα που λειτουργούσε. Το ξεκάθαρο όραμά τους και ο οδικός χάρτης τους για ανάπτυξη καθώς και η τεχνογνωσία που μπόρεσαν να προσελκύσουν καθιστούν την εταιρεία μια ελκυστική προοπτική συνεργασίας. Το ιστορικό επιτυχίας τους, τα ισχυρά σχόλια των πελατών και ο μοναδικός συνδυασμός ναυτιλίας και τεχνολογίας μαζί, μας κάνουν να είμαστε σίγουροι ότι είναι σε θέση να είναι ένας σημαντικός παίκτης στην ηγεσία της πράσινης μετάβασης του παγκόσμιου εμπορίου».

 

 

Exit mobile version