Friday, June 9, 2023
Insider's IQ
NEWSLETTER
No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Insider's IQ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
Insider's IQ
No Result
View All Result

Μαρίνα Ραφαήλ: Πώς η Ελληνίδα κληρονόμος των Swarovski μπήκε στη λίστα «Forbes 30 under 30»

Αν και μόλις 23 ετών έχει καταφέρει να λανσάρει επιτυχώς μια σειρά από luxury τσάντες που πωλούνται στα κορυφαία καταστήματα του κόσμου - Η εταιρεία της, Marina Raphael, αναμένεται να διπλασιάσει τις πωλήσεις φέτος, στα 2,6 εκατ. δολάρια

in DONTMISS, LIFESTYLE, THEINSIDER, TOPNEWS
0
Μαρίνα Ραφαήλ: Πώς η Ελληνίδα κληρονόμος των Swarovski μπήκε στη λίστα «Forbes 30 under 30»

Δεν είναι μόνο η βαριά κληρονομιά ενός σπουδαίου ονόματος. Δεν είναι μόνο οι σπουδές, η έμπνευση και η σκληρή δουλειά. Είναι πιθανότατα ο συνδυασμός όλων αυτών που φέρνουν την Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη ανάμεσα στους 3 Έλληνες της λίστας «30 under 30» του Forbes.

Με ελληνικές, ελβετικές και αυστριακές ρίζες, σπουδές στο King’s College London και την πολύτιμη κληρονομιά του ονόματος Swarovski, η νεαρή Μαρίνα Ραφαήλ αντλεί έμπνευση από τα ταξίδια, το φυσικό και σύγχρονο κόσμο, τις γυναίκες που έχει πρότυπο και δημιουργεί αποθεώνοντας το στυλ μέσα από το νου και τις αισθήσεις.

Από μικρό κοριτσάκι με συνέπαιρναν ο χώρος της μόδας και η δημιουργία της. Το να μπορείς να ντυθείς και να κρατήσεις αξεσουάρ με τρόπο που να προβάλλεται η προσωπικότητά σου είναι τέχνη. Οι τσάντες που σχεδιάζω είναι κομμάτια με ιδιαίτερη αισθητική ταυτότητα. Μεγάλωσα άλλωστε μέσα σε μια οικογένεια με ξεχωριστές γυναίκες που αγαπούν και υπηρετούν τη μόδα. Τόσο η γιαγιά μου όσο και η μητέρα μου είναι γυναίκες που τα συνδυάζουν όλα. Είναι δυναμικές, καλές μητέρες, επιτυχημένες, fit και αποτελούν style icons. Είναι καλόγουστες και πάντα καλοντυμένες. Αυτές οι γυναίκες αποτελούν για μένα μια διαρκή έμπνευση», είχε πει σε συνέντευξή της.

Εκπροσωπεί τη χώρα μας στην κατηγορία «Τέχνες και Πολιτισμός». Η Μαρίνα, μέλος της έκτης γενιάς της οικογένειας Swarovski, ίδρυσε τη βιώσιμη εταιρεία πολυτελών τσαντών Marina Raphael, το 2018, η οποία έχει «κατακτήσει» διασημότητες όπως η Ρίτα Όρα και η Τζέσικα Άλμπα. Η εταιρεία της λειτουργεί με στόχο τη μηδενική δημιουργία απορριμμάτων και αναμένεται να διπλασιάσει τις πωλήσεις φέτος, στα 2,6 εκατ. δολάρια.

Εκλεπτυσμένοι νεωτερισμοί, έμφυτη κομψότητα και υψηλή ποιότητα χαρακτηρίζουν τις αυθεντικές δημιουργίες που θέτουν νέα όρια στους όρους πολυτελές και χειροποίητο, ακολουθώντας πιστά το όραμα της σχεδιάστριας και διεκδικώντας δυναμικά μία θέση στην παγκόσμια αγορά μόδας.

Γιατί στράφηκε στις τσάντες; Επειδή είναι επενδυτικά κομμάτια, όπως λέει η ίδια. «Και ανεξάρτητα από την ηλικία της, κάθε γυναίκα κρατάει μια τσάντα».

Oι τσάντες Marina Raphael πωλούνται μέσα από γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα luxury προϊόντων, όπως το Luisaviaroma, το Moda Operandi, ενώ έχουν βρεθεί και στις προθήκες των Harrods, όπως και σε τοπ μπουτίκ ανά τον κόσμο, όπως το Elyse Walker στην Καλιφόρνια, το Lianne Tio Luxury στο Ρότερνταμ, το Esmeralda στο POrta Cervo, μεταξύ άλλων.

Η Μαρίνα Ραφαήλ μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι γόνος της οικογένειας Swarovski. Σε ηλικία μόλις 20 ετών αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της οικογένειάς της. Στράφηκε στο χώρο των επιχειρήσεων και αφοσιώθηκε στη δημιουργία του δικού της brand. Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, η νεαρή επιχειρηματίας έχει στήσει τη δική της επιτυχημένη εταιρεία με τσάντες που ακούει στο όνομά της.

Η εμφάνιση της πανδημίας όμως, ανέστειλε προσωρινά πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες, μία από αυτές ήταν και οι αγορές στα φυσικά καταστήματα. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες με αποτέλεσμα να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

«Ένας καλός επιχειρηματίας οφείλει να προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε κατάσταση και να είναι σε θέση να βρίσκει γρήγορες και ευέλικτες λύσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά η Ελληνο-Αυστριακή σχεδιάστρια.

Η εταιρεία της, όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει στα χρόνια του κορωνοϊού αλλά έσπασε και κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πωλήσεις των δημοφιλών τσαντών της εκτοξεύτηκαν στα ύψη πέρυσι. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός πως η Ελληνίδα σχεδιάστρια χαρακτηρίζεται ως μια άκρως επιτυχημένη επιχειρηματίας παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Πώς κατάφερε να φτάσει στην κορυφή;
Μπορεί η εταιρεία να έχει την έδρα της στην Ελλάδα, ωστόσο, αν λάβουμε υπόψιν μας το μέγεθος της επιτυχίας, οι δραστηριότητές της επιχείρησης επεκτείνονται φυσικά και εκτός συνόρων. Η έδρα λοιπόν των δημοσίων σχέσεων για το εμπορικό σήμα βρίσκονται στο Λονδίνο, ο αντιπρόσωπος πωλήσεων βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ο ποιοτικός έλεγχος στην Αυστραλία και η παραγωγή τσαντών στη Φλωρεντία.

Αφότου ξέσπασε η πανδημία, η ίδια και οι συνεργάτες της προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες των καταναλωτών, αποφάσισαν να επικεντρωθούν στη βελτίωση της επικοινωνιακής τους στρατηγικής δίνοντας έμφαση στη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία ξεκίνησε τότε συνεργασίες με διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της γαλλικής εταιρείας προϊόντων περιποίησης δέρματος Vichy, για να προωθήσει τα προϊόντα της. Όταν έκλεισαν τα εργοστάσια στην Ιταλία, ο ποιοτικός έλεγχος στην Αυστραλία μπόρεσε να αυξήσει την παραγωγή του και έτσι η εταιρεία της Μαρίνας Ραφαήλ δεν κατέγραψε σημαντικές ζημιές.

Μια σημαντική πρόκληση για την ίδια, ωστόσο, ήταν η επικοινωνία μέσω WhatsApp και Zoom κυρίως επειδή έπρεπε να σχεδιάσει τσάντες χωρίς να αγγίξει ποτέ τα υφάσματα ή να δει από κοντά το τελικό αποτέλεσμα. Η εταιρεία όμως, δεν μπορούσε απλώς να σταματήσει την πώληση ή την παραγωγή των προϊόντων της. «Τότε οι προμηθευτές μας θα είχαν πρόβλημα, η ομάδα παραγωγής μας θα είχε πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι θα έχαναν τη δουλειά τους» ,δηλώνει.

Για τον λόγο αυτό, η ίδια και η ομάδα της αποφάσισαν να ενισχύσουν το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας δωρίζοντας το 20% των εσόδων από τις πωλήσεις σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Οι αγοραστές ήταν πρόθυμοι να ξοδέψουν χρήματα για έναν τέτοιο σκοπό. «Νομίζω πως αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν αισθανθήκαμε ένοχοι για την προώθηση των προϊόντων μας, γιατί με κάθε πώληση βοηθούσαμε και προσφέραμε σε όσους είχαν ανάγκη», δηλώνει.

Πηγή: newmoney.gr

Share4Tweet3Share1

FOLLOW INSIDER'S IQ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ποια είναι η καλύτερη εταιρεία να δουλεύεις στην Ελλάδα – Το top10 της Randstad

    Ποια είναι η καλύτερη εταιρεία να δουλεύεις στην Ελλάδα – Το top10 της Randstad

    13 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Generation Y International e-Business Hub: Ανακοίνωσε νέες συνεργασίες με σειρά εταιρειών

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • Πόροι 52 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

    4 shares
    Share 2 Tweet 1
  • Επιχειρηματικά deals δισεκατομμυρίων φέρνει η πολιτική σταθερότητα

    3 shares
    Share 1 Tweet 1
  • Αυτά είναι τα επτά πιο μισητά brand names – Γιατί τα απορρίπτουν οι καταναλωτές

    2 shares
    Share 1 Tweet 1
To insidersiq.gr είναι πηγή επιχειρηματικής και επενδυτικής αρθρογραφίας και ειδήσεων από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ένα εργαλείο ανάπτυξης, ενημέρωσης και στρατηγικής για όσους το χρησιμοποιούν.

Follow us

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΑ

Η Loewi συγκεντρώνει 1 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της επισκευής ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ευρώπη

Η Loewi συγκεντρώνει 1 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της επισκευής ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ευρώπη

June 9, 2023
Η COCOLI συγκεντρώνει 3 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ανανέωση της διαδικτυακής πλατφόρμας vintage σχεδιαστών επίπλων.

Η COCOLI συγκεντρώνει 3 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ανανέωση της διαδικτυακής πλατφόρμας vintage σχεδιαστών επίπλων.

June 9, 2023
ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση έως τις 17 Ιουλίου στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση έως τις 17 Ιουλίου στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό

June 9, 2023
Η Binance.US αποκόπτεται από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα

Η Binance.US αποκόπτεται από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα

June 9, 2023
Εθνική Τράπεζα: Αποκτά το 7,5% της Epsilon Net

Εθνική Τράπεζα: Αποκτά το 7,5% της Epsilon Net

June 9, 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΜΗΝΑ

  • Ποια είναι η καλύτερη εταιρεία να δουλεύεις στην Ελλάδα – Το top10 της Randstad

    Ποια είναι η καλύτερη εταιρεία να δουλεύεις στην Ελλάδα – Το top10 της Randstad

    13 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Ο κανονισμός MiCA (Markets in Crypto-Assets) και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

    120 shares
    Share 48 Tweet 30
  • IPO: Τι είναι και πώς επενδύω σε μία;

    271 shares
    Share 108 Tweet 68
  • Generation Y International e-Business Hub: Ανακοίνωσε νέες συνεργασίες με σειρά εταιρειών

    7 shares
    Share 3 Tweet 2
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

No Result
View All Result
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΑΓΟΡΕΣ
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • LIFESTYLE
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

© 2020 Insider΄s IQ - Premium CMS Design by #BrandUp.

Το Insider's IQ χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την πλοήγησή σας.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ