PhonePe: $700,000,000 για την εταιρία ψηφιακών πληρωμών της Flipkart

H PhonePe, μονάδα ψηφιακών πληρωμών της Flipkart, ανακοίνωσε την πώληση μεριδίου σε υφιστάμενους επενδυτές για $700 εκατομμύρια. Το κεφάλαιο θα ενισχύσει την ανάπτυξη σε μία ήδη γεμάτη αγορά που περιλαμβάνει μεγάλους παίκτες, όπως η Google και η Amazon.

Η χρηματοδότηση θα ανεβάσει την αξία της PhonePe στα $5,5 δις και θα της δώσει την ευκαιρία να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία της από την Flipkart Group, η οποία συναγωνίζεται την Amazon στο e-commerce της Ινδίας. Η PhonePe θα έχει πλέον το δικό της διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τον ιδρυτή και CEO Sameer Nigam και τον πρώην επικεφαλής της Flipkart, Binny Bansal.

“Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που θα αποκτήσουμε πρόσβαση σε μακροπρόθεσμο κεφάλαιο για να προωθήσουμε τις φιλοδοξίες μας στον τομέα παροχής οικονομικών υπηρεσιών και για να δημιουργήσουμε μεγάλες πρωτοποριακές πλατφόρμες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις την Ινδίας,” δήλωσε ο κ. Nigam.

Η PhonePe στοχεύει σε αποδοτικότητα μέχρι το 2022 και εισαγωγή στο χρηματιστήριο το 2023. Η εταιρία fintech έχει πάνω από 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και τον Οκτώβριο πραγματοποίησε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο συναλλαγές ψηφιακών πληρωμών.

Η αγορά ψηφιακών πληρωμών της Ινδίας αναμένεται να φτάσει στα $135 δις το 2023. Αυτή η ραγδαία ανάπτυξη της fintech οδήγησε τη National Payments Corp of India (NPCI) στην επιβολή πλαφόν για τις ψηφιακές συναλλαγές που μπορούν να κάνουν κάποιες εταιρίες. Αυτή η απόφαση αναμφίβολα θα παρακωλύσει την ανάπτυξη των υπηρεσιών πληρωμών που προσφέρει η Facebook, η Google και η PhonePe, ενώ θα ενισχύσει τα συμφέροντα των Reliance’s Jio Payments Bank και Paytm που διαθέτουν τραπεζικές άδειες.

Exit mobile version