Private Equity: Προσλήψεις μέσω βιντεοκλήσεων για την πλειοψηφία των εταιριών

Περισσότερες από τις μισές εταιρίες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (private equity) (52%) είναι ανοικτές στο ενδεχόμενο πρόσληψης μέσω βιντεοκλήσεων, σύμφωνα με μία έρευνα της επενδυτικής εταιρίας PER.

Αντίθετα με αυτό που θα περίμενε κανείς, πραγματοποιούνται αρκετές συνεντεύξεις στον χώρο, με όλο και περισσότερους να συνηθίζουν την ιδέα του video conferencing αντί των αυτοπρόσωπων συναντήσεων. Επίσης, παρατηρείται μείωση της αναστολής διαδικασιών από τις εταιρίες μετά από την παύση προσλήψεων που παρατηρήθηκε τις πρώτες εβδομάδες της κρίσης.

Σύμφωνα με την έρευνα Taking the Temperature της PER, είναι ελάχιστοι οι GPs (general partners) και οι LPs (limited partners) που θέτουν σε αναστολή ή σε μειωμένο ωράριο εργασίας το προσωπικό τους, κυρίως λόγω του φόρτου εργασίας τους.

Σε σχετικό podcast, η PER ανέλυσε το πόσο πολύ χρόνο απαιτεί η εξασφάλιση συγκέντρωσης κεφαλαίων και επιστροφών στην όλο και πιο ανταγωνιστική αγορά του private equity, το οποίο οδηγεί σε ανάγκη αύξησης του εργατικού δυναμικού.

Παρά την τωρινή κρίση, η έρευνα θεωρεί δεδομένη τη μακροπρόθεσμη  ανάκαμψη της αγοράς καθώς υπάρχει μεγάλη διαφορά στις προβλέψεις απόδοσης κεφαλαίων για το επόμενο τρίμηνο και για το επόμενο εξάμηνο ή δωδεκάμηνο.

Exit mobile version