Πώς να πουλήσετε πιο εύκολα την οικογενειακή σας επιχείρηση

Πολλοί επιχειρηματίες συχνά ανακαλύπτουν ότι το πάθος που είχαν αρχικά για τη δουλειά τους και αυτό που τους οδήγησε εκεί που είναι έχει εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου, και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να βλάψει ακόμα και την αξία της επιχείρησής τους.

Είναι κατανοητό  το γεγονός ότι οι καθημερινές προκλήσεις της λειτουργίας μιας επιχείρησης είναι απαιτητικές και μερικές φορές μπορεί να σας φθείρουν. Η εξασφάλιση των προσφορών, η διαχείριση της ομάδας σας, η προσαρμογή στους νέους κανονισμούς, ο επαναπρογραμματισμός της ημέρας σας λόγω καθυστερήσεων, οι περιορισμοί στον εφοδιασμό και οι αναπόφευκτες απρογραμμάτιστες περιστάσεις μπορεί να είναι αποθαρρυντικές. Χρειάζεται ανθεκτικότητα για να διευθύνετε την επιχείρησή σας κατά τη διάρκεια κάθε δεδομένης ημέρας και πολλοί είναι εκείνοι που αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν και αποφασίζουν να πουλήσουν την οικογενειακή τους επιχείρηση. Όταν όμως  αποφασίσετε ότι έχει έρθει η ώρα να πουλήσετε την επιχείρησή σας, καλό είναι να έχετε φροντίσει να μην την έχετε απαξιώσει. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να την πουλήσετε.

 

Πώς μπορείτε να πουλήσετε πιο εύκολα την οικογενειακή σας επιχείρηση ;

Γνωρίστε την αξία σας

Όλοι έχουν έναν νούμερο που πιστεύουν ότι η επιχείρησή τους αξίζει σε περίπτωση που αποφασίσουν να πουλήσουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν εξετάζουν μια αξία, επιλέγουν να ακολουθήσουν τη μεροληπτική νοοτροπία ενός πωλητή, καθώς θέλουν να λάβουν την υψηλότερη δυνατή αποτίμηση και ξεχνούν πώς θα ενεργούσαν ως αγοραστές εάν άλλαζαν θέσεις. Ο δικός σας αριθμός μπορεί να είναι ή να μην είναι σύμφωνος με αυτό που υπαγορεύει η αγορά. Συνήθως, ο κύριος λόγος για το χάσμα είναι ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν έχουν αξιολογήσει τις επιχειρήσεις τους από έναν τρίτο πιστοποιημένο εμπειρογνώμονα αποτίμησης.

 

Αντιληφθείτε ότι τα πάντα είναι προς πώληση

Θα πρέπει πάντα να διευθύνετε την επιχείρησή σας σαν να είναι προς πώληση.

 

Επικεντρωθείτε στην καινοτομία

Οι εταιρείες που συμβαδίζουν με την εποχή τους θα βρίσκονται στην καλύτερη θέση για τις υψηλότερες αποτιμήσεις

 

Οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν ουσιαστικά τον μοχλό της παγκόσμιας οικονομίας, παρέχοντας εισόδημα, παροχές και επαγγελματικές διεξόδους σε εκατομμύρια οικογένειες. Γι’ αυτό όταν φτάσετε σε σημείο να θέλετε να πουλήσετε την επιχείρησή σας, βεβαιωθείτε ότι είναι σε άριστη κατάσταση ώστε να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή ή διάδοχη κατάσταση με τους δικούς σας όρους.

 

 

Exit mobile version