Πώς να υιοθετήσετε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας στη startup σας

Υπάρχει πολλή συζήτηση γύρω από τα υβριδικά μοντέλα εργασίας αυτή τη στιγμή. Δεδομένου ότι η πανδημία ανάγκασε τις περισσότερες εταιρείες να κάνουν δυνατή την εξ αποστάσεως εργασία, σχεδόν το 83% των εργαζομένων δήλωσε ότι την προτιμά από έναν παραδοσιακό χώρο εργασίας γραφείου. Ωστόσο, οι νεοφυείς επιχειρήσεις που απογειώθηκαν κατά τη διάρκεια και λίγο πριν την πανδημία αντιμετωπίζουν τώρα μια ενδιαφέρουσα κατάσταση. Ολόκληρο το επιχειρηματικό μοντέλο των περισσότερων νέων εταιρειών βασίζεται στην εξ αποστάσεως εργασία, αλλά τώρα, υπάρχει μια πολύ πραγματική πιθανότητα οι εργάσιμες ημέρες στο γραφείο να είναι ξανά εφικτές σύντομα.

Τα υβριδικά μοντέλα εργασίας έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους οι ιδρυτές μπορούν να ξεκινήσουν με επιτυχία τη μετάβαση σε ένα υβριδικό περιβάλλον.

 

Πώς μπορούν οι νεοσύστατες επιχειρήσεις να φέρουν με επιτυχία τις επιχειρήσεις τους στο γραφείο διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και την παραγωγικότητα της εξ αποστάσεως εργασίας;

 

Σχεδιάστε ανάλογα τον χώρο του γραφείου

Ο χώρος γραφείου είναι συνήθως ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά έξοδα.

Ευτυχώς, εταιρείες όπως η Hubble και η GoSpace έχουν αναπτύξει λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις. Η GoSpace χρησιμοποιεί AI για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να εξετάσουν διάφορα σενάρια χώρου εργασίας για να βρουν μια ασφαλή, αποτελεσματική και προσιτή ρύθμιση. Η Hubble προσφέρει ευέλικτα προγράμματα συνδρομής για πρόσβαση σε χώρους συνεργασίας κατ’ απαίτηση. Αυτό δίνει σε εσάς και την ομάδα σας τη δυνατότητα να κάνετε κράτηση χώρου γραφείου ανάλογα με τις ανάγκες.

 

Κάντε τις πολιτικές συμμετοχής σαφείς

Προτού προσπαθήσετε να αλλάξετε οτιδήποτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καθορισμένο πλάνο για το πώς θέλετε να χειριστείτε την παρουσία των υπαλλήλων στο γραφείο. Προγραμματίστε το με βάση τις ανάγκες της ομάδας σας και δώστε στους υπαλλήλους σας πολλές πληροφορίες προτού το ολοκληρώσετε. Ο απλούστερος τρόπος για να λειτουργήσει αυτή η μετάβαση είναι να εφαρμόσετε ένα γενικό σύστημα παρακολούθησης χρόνου που οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξ αποστάσεως και στο γραφείο. Αυτό σας διευκολύνει να παρακολουθείτε τις μετρήσεις παραγωγικότητας.

 

Δημιουργήστε ένα φιλικό προς τα υβριδικά μοντέλα εργασίας περιβάλλον γραφείου

Η εργασία στο γραφείο δεν πρέπει ποτέ να μοιάζει σαν αγγαρεία ή τιμωρία. Σκεφτείτε τρόπους για να δημιουργήσετε έναν αποτελεσματικό και υγιή χώρο γραφείου που υποστηρίζει τη δια ζώσης αλλά και την εικονική εργασία. Για παράδειγμα, η δημιουργία ειδικών ομαδικών χώρων για εικονικές και αυτοπροσώπως συναντήσεις διευκολύνει όλους να επικεντρωθούν στην δουλειά τους. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε τους εργαζόμενους που χρειάζονται ιδιωτικούς ή ήσυχους χώρους για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους. Η ύπαρξη μερικών κλειστών δωματίων ή ήσυχων περιοχών μπορεί να είναι χρήσιμη όταν οι εργαζόμενοι χρειάζονται συγκέντρωση.

 

Βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα της εταιρείας σας είναι ασφαλή εντός και εκτός του γραφείου

Το έγκλημα στον διαδίκτυο  εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τα εξ αποστάσεως και τα υβριδικά μοντέλα εργασίας. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα ευάλωτες εδώ, επειδή συχνά έχουν μικρή εμπειρία στη σωστή ασφάλεια των ευαίσθητων δεδομένων. Είτε η ομάδα σας βρίσκεται στο γραφείο είτε έχει πρόσβαση στο δίκτυό σας από το σπίτι, είναι απαραίτητο να ενσωματώσετε ένα ολοκληρωμένο, ανιχνεύσιμο σύστημα ασφαλείας που είναι εύκολα διαχειρίσιμο από τους εργαζόμενους με υβριδικό μοντέλο εργασίας.

 

Η ύπαρξη ενός σταθερού σχεδίου πριν από τη θέσπιση ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ασφαλή τα ευαίσθητα δεδομένα, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στο γραφείο ή εργάζεται εξ αποστάσεως εκείνη την ημέρα.

 

Exit mobile version