Quicken Loans: Εισαγωγή στο χρηματιστήριο με IPO πολλών δισεκατομμυρίων

Το έγγραφο πώλησής της για εισαγωγή στο χρηματιστήριο προετοίμασε η Quicken Loans, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ενυπόθηκου δανεισμού στις ΗΠΑ. Αν και η εταιρία σχεδιάζει την Αρχική Δημόσια Προσφορά της (IPO) σε απόλυτα εμπιστευτικό κλίμα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο έκδοσης των μετοχών ήδη από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το CNBC.

Για τη συμφωνία, η Quicken συνεργάζεται με τις τράπεζες Morgan Stanley, Goldman Sachs, Credit Suisse και JPMorgan, και – αν και η αποτίμηση δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί – πιθανολογείται ότι θα αγγίζει πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε μία δήλωσή του, εκπρόσωπος της Rocket Mortgage (τμήμα της Quicken Loans) ανέφερε:

“Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ενυπόθηκου δανεισμού των ΗΠΑ, η Rocket Mortgage αναζητά διαρκώς νέους τρόπους επένδυσης και ανάπτυξης των επιχειρήσεών της, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στις τοπικές κοινότητες. Δεδομένης της συνεχούς ανάπτυξής μας, της ηγεσίας μας στην αγορά και της ισχυρής οικονομικής μας απόδοσης, γινόμαστε συχνά στόχος διαδόσεων και εικασιών. Αν και όταν υπάρχει κάτι που χρήζει ανακοίνωσης, θα το ακούσετε πρώτα από εμάς τους ίδιους.”

Μία από τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν η κατακόρυφη πτώση των επιτοκίων, η οποία με τη σειρά της αφ’ ενός ώθησε ξανά τους αγοραστές στην αγορά ακινήτων και αφ’ ετέρου παρακίνησε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να επαναχρηματοδοτήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορά της Mortgage Bankers Association, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 5% την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν κατά 13% περισσότερες από το περυσινό έτος. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης αναχρηματοδότησης της MBA εκτοξεύτηκε στο 11% και είναι κατά 80% υψηλότερος σε σύγκριση με πέρυσι.

Αναμφίβολα, αυτό ήταν θείο δώρο για την Quicken – γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη δήλωση που έκανε στο CNBC ο CEO της εταιρίας, Jay Farner, μόλις πριν από δύο μήνες: “Ο Μάρτιος ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία της εταιρίας μας. Κλείσαμε σχεδόν $21 δις σε ενυπόθηκα δάνεια.”

Exit mobile version