Rally: Μετοχές σπάνιων κρασιών στην επενδυτική πλατφόρμα

Η εναλλακτική επενδυτική πλατφόρμα Rally εισχώρησε στον κόσμο των κρασιών, δίνοντας στους χρήστες της την ευκαιρία αγοράς και πώλησης μετοχών σπάνιων φιαλών. Αν και είναι η πρώτη φορά που το app ασχολείται με κρασιά, τα vintages που προσφέρονται κάθε άλλο παρά για αρχάριους είναι. Η πλατφόρμα εγκαινίασε τη νέα της προσφορά με Chateau Latour 2005, Domaine de la Romanée Conti Assortment 2014, Chateau Petrus 2016 και ένα Screaming Eagle 2016. Η συνδυαστική αξία των κρασιών είναι $148,000 με μετοχές που ξεκινούν από $5.

Πώς λειτουργεί, λοιπόν, το σύστημα της πλατφόρμας; Η Rally αγοράζει κασόνια με εκλεκτές φιάλες κρασιών και τις μοιράζει σε μετοχές, τις οποίες προσφέρει προς επένδυση με τη συνηθισμένη διαδικασία του χρηματιστηρίου.

H Rally ιδρύθηκε το 2016 από τους Rob Petrozzo, Max Niederste-Ostholt και Christopher Bruno. Η ιδρυτική ομάδα συνεργάστηκε με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για την εύρεση νόμιμου τρόπου μετατροπής προϊόντων πολυτελείας (αυτοκίνητα, ρολόγια και – πλέον – εκλεκτά κρασιά) σε μετοχές. “Η λίστα αναμονής για το Chateau Latour ήταν η μεγαλύτερη που έχουμε δει ποτέ,” δηλώνει ο κ. Petrozzo.

Μέσω του app, τα μέλη της Rally μπορούν να βλέπουν πληροφορίες για τη σπανιότητα του κρασιού, την ιστορία του αμπελιού και το ιστορικό τιμολόγησης. Το 2021, η εταιρία ελπίζει να έχει ενσωματώσει video surveillance στο app ώστε να μπορούν οι επενδυτές να βλέπουν τις φιάλες τους σε πραγματικό χρόνο στο interface της πλατφόρμας.

Η Rally δεν χρεώνει τους χρήστες για τις αγοραπωλησίες που κάνουν μέσω του app, αλλά χρεώνει τον αρχικό κάτοχο του asset από 2% έως 5% επί της αξίας του asset για την καταχώρηση. Το 10% όλων των assets ανήκει στην εταιρία, η οποία τα αγοράζει στην ίδια τιμή με όλους τους άλλους χρήστες χωρίς να έχει τη δυνατότητα να πουλήσει τις μετοχές της μέχρι να πουληθεί ολόκληρο το asset της εκτός πλατφόρμας.

Αυτό που καθιστά την πλατφόρμα ιδιαίτερα θελκτική είναι ότι προσφέρει χαμηλού ρίσκου και οικονομικές επενδύσεις σε αντικείμενα πολυτελείας, με το app να δίνει τη δυνατότητα απήχησης σε επενδυτές κάθε εισοδήματος και εμπειρίας.

Exit mobile version