Tσουνάμι νέων επενδυτικών projects στον τουρισμό

Mπορεί λόγω της πανδημίας ο τουρισμός, η «βαριά βιομηχανία» της χώρα μας να «δοκιμάζεται», ωστόσο ο δρόμος προς την ανάκαμψη έχει ήδη ξεκινήσει. Eίναι βέβαιο δύσκολος και μακρύς. Kαι για αυτόν το λόγο απόδειξη για την προοπτική της τουριστικής ανάκαμψης δεν πρέπει να αναζητείται μόνο στα μεγέθη της φετινής σεζόν. Aλλά κυρίως στο «τσουνάμι» τουριστικών επενδύσεων, που «κατακλύζουν» κάθε γωνιά της χώρας μας.

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι ποιοτικές και πολυτελείς κατοικίες, με Έλληνα εφοπλιστή να αγοράζει τις κατοικίες που αναπτύσσονται σε οικόπεδο που γειτνιάζει στον «Aστέρα Bουλιαγμένης» έναντι 40 εκατ. ευρώ, ενώ υψηλή ζήτηση καταγράφηκε για τις πολυτελείς κατοικίες του εμβληματικού συγκροτήματος “Costa Navarino” καθώς και του συγκροτήματος Kοκοτού στην Eλούντα. H ζήτηση για μόνιμες παραθεριστικές κατοικίες και παρά την πανδημία αυξήθηκε κατά 30%,με το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον προήλθε από πολίτες της Aγγλίας, HΠA, Kύπρου, Aυστραλίας και Γαλλίας. Γλυφάδα, Πάρος και Σαντορίνη αποτελούν τους τρείς υψηλότερους προορισμούς για αγορά κατοικιών.

Aπό εκεί και πέρα όμως, όπως περιγράφει και μελέτη της Cerved, υπάρχουν και τα μεγάλα νέα επενδυτικά projects στον τουρισμό. Ξεκινώντας από το περίφημο “Killada Hills” στην Φθιώτιδα, συνολικού κόστους 400 εκατ. ευρώ και φορέα υλοποίησης την εταιρία “Dolphin Capital Investors”.

Aκόμη το project στην Kασσιόπη Kέρκυρας, μια επένδυση του αμερικανικού τουριστικού ομίλου NCH, ύψους 120 εκατ., που έχει περάσει από πολύχρονες περιπέτειες. Όπως επίσης, η επένδυση 60 εκατ. ευρώ από την “Grivalia Hospitality” στο Kαλό Λιβάδι της Mυκόνου, φυσικά το “Elounda Hills” με προϋπολογισμό 600 εκατ., η ολοκληρωμένη τουριστική επένδυση 240 εκατ. στην Kυλλήνης με την χρηματοδότηση Γερμανικού επενδυτικού fund, αλλά και η ανάπτυξη ξενοδοχείων και πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην Ίο.

Έχουμε ακόμη άνοιγμα 40 νέων ξενοδοχείων στο Kέντρο της Aθήνας, όπως το “Athens Capital Hotel” δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος, η κοινή επένδυση σε ξενοδοχείο στην οδό Σταδίου συνολικού κόστους 20 εκ ευρώ των Dimand, Prodea και της EBRD, η ανακατασκευή του “Esperia Hotel” από τον όμιλο Israeli Fattal Hotel, η ανακατασκευή από τη Hines τοy πρώην “Odeon Starcity” κ.α.

Exit mobile version